Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (3) | Вчера (2)
Българска националка ще играе със статут на чужденка за "Дунав 8806“
Автор: Екип Ruse24.bg 16:31 / 30.10.2013Коментари (0)965
©
Новото попълнение на "Дунав 8806" Таня Чиров бе официално представена пред медиите в Русе днес. Националната състезателка на България получи екип с номер 45 от клубния президент Красимир Трифонов. Тя може да дебютира още утре, 31 октомври, в залата в квартал "Здравец" от 18:00 ч. в двубоя срещу "Рилски спортист".

"Ние сме невероятно щастливи да имаме такъв качествен човек като попълнение. Много сме радостни, че Таня Чиров прие да играе за нашия отбор", сподели Трифонов.

"През последните няколко години играх извън България. Сега, когато се връщам тук, научавам, че трябва да играя като чужденка. Това не ми харесва. Аз съм играла за националния отбор. През последните 6 сезона, когато бях в Италия, играх с български паспорт. Сега в България трябва да играя като чужденец", коментира Чиров.

"Такава е наредбата на лигата. Това важи и за мъжете, и жените. Смятам, че това не е обмислено. Явно обаче има някаква презумпция, за да мине това и на Управителен съвет на Българската федерация по баскетбол. Ние не можем да променим това. Все пак обаче би трябвало такива играчи, които играят за българския национален отбор да са с приоритет. Всичко е наред с нейната картотека и за турнира за Еврокупата на ФИБА, и за българското първенство. Още утре тя може да влезе в игра", заяви треньорът на "сините феи" Георги Божков.

При тази ситуация Георги Божков ще трябва да избира преди всеки мач от родното първенство кои три от четирите баскетболистки, записани със статут на чужденки в "Дунав 8806" - Шанте Еванс, Тия Люис, Каролин Тюрен и българската национална състезателка Таня Чиров, да попаднат в тимовия лист. Това обаче не важи за Еврокупата на ФИБА.

Чиров сподели, че в никакъв случай не се чувства като чужденка в Русе и в отбора на "Дунав 8806". "Харесва ми много Русе. Разхождам се в града през свободното време. С Жаклин Златанова се разходихме по кея край река Дунав. Бяхме и с другите момичета на сладкарница "Мурсалица" в центъра. Атмосферата и химията в отбора са много добри, а това е много важно особено при жените. Тук са най-добрите български баскетболистки, а и чужденките са много добри", добави Чиров.

Божков коментира и моментното състояние на отбора преди първото официално домакинство на "дунавки". Всички са здрави и готови за игра. Изключение правят възстановяващите се след операции Радостина Димитрова и Жаклин Златанова, които най-вероятно ще отсъстват до Нова година. "От тях зависи. Вече втори месец сме заедно и изиграхме достатъчно мачове. До този момент обаче все още не сме направили мач, който на мен да ми е харесал напълно, а ни очаква много оспорвано първенство", обобщи за своя състав Божков.

Той коментира и съперника. "Отборът от Самоков е доста променен. Много равностоен съперник. Няколко индивидуални отигравания на Шарел Алън и новия център на "Левски" направиха победата на столичния тим срещу "Рилски спортист". Имат много добри страни и трябва да се опитаме да ги спрем", каза още Божков, като добави, че очаква и подкрепа от трибуните, каквато русенските фенове са доказали, че могат да осигурят.

Още по темата: общо новини по темата: 107
09.05.2014
03.05.2014
30.04.2014
30.04.2014
30.04.2014
29.04.2014
предишна страница [ 1/18 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Олимпийският шампион дели Григор Димитров от връщане в Топ 10
Карлос Алкарас: Григор ме накара да се чувствам като 13-годишен
Уникален: Григор Димитров размаза Алкарас пред Майк Тайсън и Серхио Бускетс
Вижте отново победата на Димитров над Алкарас в последния им двубой
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: