Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (1)
Грешките и късметът решиха българо-шведския сблъсък в Русе
Автор: Екип Ruse24.bg 09:37 / 06.12.2013Коментари (0)998
©
Многото грешки и от двете страни и късметът в края се оказаха решаващи за изхода от двубоя между "Дунав 8806" и "Норшьопинг Долфинс". Това заявиха от щабовете на българския и шведския шампион след срещата между тях в група "Б" на турнира за Еврокупата на ФИБА в Русе.

"Мисля, че мачът беше спечелен и беше в нашите ръце. Играхме добре през цялото време. Без да искаме направихме един подарък на гостите от Швеция в края. Все пак мисля, че е по-справедливо те да продължат борбата за излизане от групата. Лошият късмет и две решаващи грешки в пресиращата защита на шведките, които ние допуснахме, им донесе победата. Не трябваше да допускаме атака под коша, но това се случи и беше индивидуална грешка. Беше ни трудно и заради това, че играем без основния си плеймейкър Зорница Костова, която е болна. Не смятам, че многото грешки, които допуснахме, се харесват на публиката, но пък голямата динамика със сигурност се хареса на зрителите. Смятам, че играхме добре срещу много активна защита", коментира наставникът на "сините феи" и националния отбор на България Георги Божков.

Шведският му колега Ларс Йохансон също отчете многото грешки в мача, като не пропусна да благодари и за добрата организация и гостоприемството на русенския клуб. "На първо място благодаря на домакините за добрата организация преди и по време на мача. Относно самата среща, трябва да отчетем, че изоставахме през по-голямата й част, допускахме много грешки. В края и късметът бе на наша страна. Много съм доволен от победата, трудно е да се побеждава като гост в турнира за Еврокупата на ФИБА. Продължаваме борбата да излезем от групата. Мисля, че в нашата група и четирите отбора са много равностойни. Това се вижда и от резултатите, като повечето са с много малка разлика", заяви Йохансон.

Американската състезателка от шведския тим Кали Бенет, която спечели мача с кош секунда преди края, заяви, че битката е била от първата до последната минута. "Баскетболистките на "Дунав 8806" играха много силно, като имахме и късмет в края на мача. Смятам, че турнирът е изключително труден", коменира Бенет.

Още по темата: общо новини по темата: 107
09.05.2014
03.05.2014
30.04.2014
30.04.2014
30.04.2014
29.04.2014
предишна страница [ 1/18 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Световни тенис звезди задаваха неудобни въпроси на Григор Димитров
Григор Димитров е в Топ 5 на света по асове през годината
Григор Димитров е кралят на отиграванията и в Монте Карло
Впечатляващо! България с три тенисистки в Топ 20 в световната ранглиста за девойки
Григор Димитров с риск да изпадне от Топ 10
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: