Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
"Дунав 8806“ излиза без напрежение срещу "Чеваката“
Автор: Екип Ruse24.bg 08:40 / 11.12.2013Коментари (0)785
©
"Дунав 8806" излиза срещу "Чеваката" Вологда в последния си мач от турнира за Еврокупата на ФИБА в сряда, 11 декември, от 17:30 в залата в квартал "Здравец" в Русе.

Баскетболистките на Георги Божков нямат шансове да продължат в елиминациите за разлика от своя съперник от Русия, който ще преследва задължителна победа, за да излезе от група "Б".

"Отборът на "Чеваката" има най-големия потенциал в тази група. Имат изключителни руски баскетболистки и страхотна зала. Условия, които неминуемо водят до високи изисквания. Знам, че за тях резултатът е много важен. За нас по принцип мачът е без значение, но в никакъв случай не е без значение за публиката в Русе и за отбора. Готвим се сериозно като за всеки мач. Зорница Костова е по-добре. Не е напълно възстановена, но ще играе. Трудно се играе без плеймейкър. Радостина Димитрова се включи добре, но минутите на терена й дойдоха малко в повече. Трябва да сме по-внимателни с нея. Останалите момичета здравословно са добре. Смятам, че са вече поотпочинали. Очакванията ми са за по-добра игра", сподели треньорът на "Дунав 8806" Георги Божков.

Той добави, че русенският тим работи по своя план за този мач. "Готвихме се няколко дни специално за двубоя срещу тима от Вологда. Трудно може да се победи такъв съперник. Със сигурност спортният шанс трябва да е на твоя страна, за да вземеш такъв мач. Трябва да намерим противодействие. Най-важното е да контролираме ритъма на играта, защото ако влезем в техния стил с тяхната скорост, няма да имаме големи шансове. Контролът е най-важната дума в този мач. Трябва да успеем да държим резултат, който да е добър за нас и да чакаме момента, за да атакуваме", коментира още наставникът на шампионките.

Руският му колега Дмитри Донсков не пропусна да благодари за гостоприемството и за добрите условия, които са предоставени за подготовка на неговия отбор в Русе. "Всички знаят, че за българския отбор този мач вече е без значение, но за нас той е от голямо значение. За нас е важно да не прегорим, докато съперникът ни ще играе по-освободено. Задачата ми е да подготвя нашия отбор така, че да постигне положителен резултат и ще играем за победа", заяви Донсков.

Той добави, че със сигурност срещата ще е интересна, като бе категоричен, че "Дунав 8806" е заслужавал да постигне повече при участието си в надпреварата. "Трябва да се получи интересен мач. Българският отбор заслужаваше повече. Гледахме мачовете на "Дунав 8806" тук, в които не им провървя и нямаха късмет, за да вземат нещо повече. Става въпрос за срещата с отбора от Швеция, а и двубоят срещу състава от Турция се реши също в края. При победи в тези мачове българският отбор би претендирал дори за излизане от групата", каза още Дмитри Донсков. В отговор на журналистически въпрос руският треньор сподели, че от най-добро впечатление от дунавки са му направили Шанте Еванс и Зорница Костова, които с удоволствие би привлякъл в своя отбор.

Още по темата: общо новини по темата: 107
09.05.2014
03.05.2014
30.04.2014
30.04.2014
30.04.2014
29.04.2014
предишна страница [ 1/18 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Велико! Григор Димитров се изкачи до номер 1 в света в уникална статистика
Григор Димитров е втори в света по любопитен показател, Джокович не е в Топ 10
»
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: