Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
Сериозни критики към съдийството в дамския баскетбол у нас
Автор: Екип Ruse24.bg 11:07 / 02.12.2013Коментари (0)868
©
Треньорите на "Дунав 8806" и "Левски" Георги Божков и Стефан Михайлов, както и президентът на русенския клуб Красимир Трифонов отправиха сериозни критики към действията на съдийската тройка Златин Караниколов, Орлин Николов и Николай Костов в мача между двата отбора. Софийският тим победи със 77:73, но някои отсъждания на реферите внесоха немалко дискусии и нерви в зала "Дунав".

"Щом обаче и двамата треньори имат претенции към съдиите, явно не са били на нивото на мача", заяви Божков.

Колегата му от "Левски" отчете и конкретни ситуации, в които са били ощетени и двата тима. "По-голям престъпник от Златин Караниколов аз не съм виждал. Президентът на "Дунав 8806" бе до мен. На моя реакция, аз казвам аут инстинктивно, при 16 точки за нас, а той свири техническо нарушение. Вместо да е наша атаката и разликата да расте 18, той дава 2 точки на отбора на "Дунав 8806". И отново негово отсъждане фал с кош на Наташа Попович в края на мача. При този кош има и 3 секунди, има и крачки, а той отсъди фал с кош. Главно действащо лице", заяви Стефан Михайлов.

Той бе категоричен, че реферите не са на нивото на баскетбола у нас. "Има някакво ниво в женското баскетболно първенство. 7 изравнени отбора с претенции, всеки се мъчи да направи нещо и идват някакви некадърници, които искат да го смъкнат на тяхното ниво. Искат да върнат женското първенство на нивото на съдийството в България", каза още Михайлов.

Треньорът на "Левски" намекна, че е имало възможност на този двубой да бъдат разпределени и по-класни съдии. "Имаше 3 събирания на лигата. На всеки му е много приятно в неделя, в студените дни, да стои в тях, да си гледа телевизия и да си почива. 7 клуба взехме единодушно решение да играем в неделя, за да могат да ни свирят добри съдии. Днес (бел. авт. - 01.12.2013 г.) идва един международен съдия, който е международен само за майка си и баща си. Няма и един наряд тази година даден, за разлика от другите международни съдии. Играе се мач между отбори на първите три места. На този мач в неделен ден трябва да има поне двама международни съдии и трима международни съдии трябва да има на мача в Правец (бел. авт. - "Лукойл Академик" - "Балкан")", коментира Михайлов.

"Заявявам го в изключително прав текст. Ако господин Стефан Станев е решил да поддържа висок стандарт на живот на съдиите, да им намери извънсъдийска дейност, за да припечелват някой лев. Преди началото на първенството се събрахме и всички единодушно бяхме против трети съдия в мача. Не може първенството да започва при едни условия и да завършва при втори. Това е най-малкото некоректно. Даже отправям и упрек към УС на БФБаскетбол. Никой не пита тези клубове, имат ли възможност да плащат тези разходи. Това ще рече, че федерацията се грижи единствено и само за съдиите, а не за отборите. И казвам - за последен път в Русе съдия ще свири по този начин. Аз го гарантирам. За който и да е отбор, за последен път ще свири по този начин. Последствие, многоточие. Аз съм наказан много пъти. Не се притеснявам да бъда наказан отново. Няма да позволя гавра с парите на хората, които правят баскетбола. Няма да позволя гавра и с труда на момичетата, въпреки слабата им игра", бяха думите на президента на "Дунав 8806" Красимир Трифонов.

Още по темата: общо новини по темата: 107
09.05.2014
03.05.2014
30.04.2014
30.04.2014
30.04.2014
29.04.2014
предишна страница [ 1/18 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Григор Димитров, Алкарас и Надал се завръщат за силния турнир в Мадрид
Световни тенис звезди питаха неудобни въпроси Григор Димитров
Световни тенис звезди задаваха неудобни въпроси на Григор Димитров
Григор Димитров е в Топ 5 на света по асове през годината
Григор Димитров е кралят на отиграванията и в Монте Карло
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: