Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
В "Дунав 8806“ очакват тежки мачове, но имат амбиция за пета поредна Купа във витрината
Автор: Екип Ruse24.bg 17:37 / 05.03.2014Коментари (0)1004
©
"Отборът е добре подготвен и в добра спортна форма. Амбицирани сме, но знам, че и това важи и за другите отбори". Това сподели старши треньорът на "Дунав 8806" Георги Божков преди предстоящите срещи от финалната четворка на турнира за Купата на България.

Дунавки тръгват за Велико Търново утре, 6 март, в 12:30 ч. В местния Дворец на културата и спорта те имат насрочена тренировка от 18:45 ч. на същия ден. На 7 март, петък, от 18 ч. "сините феи" излизат срещу "Монтана 2003" в единия полуфинал от турнира. В другия "Левски" среща "Хасково 2012" по-рано същия ден. Малкият и големият финал са предвидени за 8 март, събота.

Според Божков в надпреварата няма изявен фаворит. "В такъв турнир всичко се случва. Ние обаче имаме достатъчно опит и възможности да играем добре. Надявам се да имаме и спортния шанс на наша страна. Очакванията ми са за много тежък турнир. Все пак тръгваме със самочувствие, защото ние сме носители на Купата през последните четири години, защо да не спечелим и пета", каза още Божков.

Той е убеден, че "Дунав 8806" ще може да разчита и на подкрепа от трибуните във Велико Търново. "Със сигурност ще имаме подкрепата на много русенски фенове. Имахме среща с тях и говорихме за мачовете от финалната четворка за Купата във Велико Търново. Целта е битката да остане на игрището, а от трибуните очакваме безрезервна подкрепа и да покажем, че публиката от Русе разбира от баскетбол", коментира треньорът на "сините феи".

Капитанът на "Дунав 8806" Зорница Костова сподели, че не си води статистика в колко от финалите за Купата на България общо е играла, но не пропусна да отчете, че през последните 4 години няма загуба с русенския тим.

"През този сезон всички отбори са много равностойни и съм убедена, че наистина ще е трудно. Всички обаче сме пределно амбицирани и мотивирани да спечелим купата. Чувстваме се много добре физически. Атмосферата е много приятна и тренираме с настроение, но подхождаме и много сериозно, защото всяка от нас осъзнава значението на предстоящите мачове. Все пак не смятам, че можем да говорим за напрежение", отчете Костова.

Клубният президент Красимир Трифонов също сподели, че силите във финалната четворка са изравнени. "Убеден съм, че всички са много мотивирани. Имаме пълното доверие във всяка една състезателка, имаме пълното доверие в Божков, имаме пълното доверие, че залата във Велико Търново е голяма, но половината от зала "Дунав" ще е там. Отговорността е голяма но и момичетата, и Георги Божков, са доказали, че могат да носят голяма отговорност. Почти съм убеден, че с поздравленията за празника /8 март/, ще поздравяваме момичетата и за Купата, и ще си я вземем в Русе", заяви Трифонов.

От клуба добавиха, че продължават записванията за организирания от ръководството транспорт на привържениците за двата дни, като местата за 8 март са запълнени.

Още по темата: общо новини по темата: 107
09.05.2014
03.05.2014
30.04.2014
30.04.2014
30.04.2014
29.04.2014
предишна страница [ 1/18 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Григор Димитров започва в Мадрид в утрешния следобед
Григор Димитров очаква своя съперник на корта днес в Мадрид
Андрей Рубльов за Григор Димитров и Роджър Федерер: Легенди
Григор Димитров стартира там, където сензационно победи Новак Джокович
Велико! Григор Димитров се изкачи до номер 1 в света в уникална статистика
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: