Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Собственикът на Дунав: Плащам заплати за последно и приключвам с футбола
Автор: Екип Ruse24.bg 20:02 / 15.09.2019Коментари (1)1388
© ФК Дунав
Собственикът на Дунав д-р Симеон Симеонов потвърди, че се оттегля от футбола. Шефът на "драконите" сподели, че е информирал играчите на Людмил Киров за намерението си. Той заяви, че през идната седмица ще плати за последно заплати в русенския клуб, след което ще се посвети изцяло на лекарската професия. Симеонов управлява Дунав от 2010 година.

"Когато не намирам повече идеи и сили да променя нещата, е логично да се оттегля. Не успях да направя нещата, които исках. Няма хора на стадиона, но това не е само в Русе. Българският фен е такъв - предпочита да седи вкъщи и да гледа мачовете по телевизията. Не го разбирам това, за мен е нормално, когато обичаш един отбор, да го подкрепяш във всеки удобен момент. Демотивиран съм", започна д-р Симеонов пред "Диема". 

"Точна дата на своето оттегляне не мога да определя. Мога да изчакам малко, но това не може да продължи вечно. Чисто финансово нашият клуб е окей - даже имаме и емблема! Мога да кажа, че нямаме задължения, не дължим и една стотинка. Истина е, че сме подписали предварителен договор с ирански бизнесмени, но те де факто не са собственици на Дунав все още. Има техни обещания, които трябва да бъдат изпълнени, за да станат собственици. Съмнявам се, че това нещо ще се случи, но, разбира се, храним надежда", добави босът на Дунав.

"Десет години са голям период, а знаете, че не съм футболен човек, лекар съм по професия. Мога да кажа, че не се чувствам на мястото си във футбола. В българския футбол комуникацията върви трудно - между клубове, между всичко. Има много отбори с ниски бюджети, а парите, които получаваме от телевизионните права са малко, съобразяваме се всички с едно статукво. В България няма действащ закон за спорта.

Тук сумите, които се дават за спорт от телевизионни права и от федерация, са символични. Знаем добре, че на Запад не е така. Честно казано, възхищавам се на останалите клубове, които успяват да закърпят положението. Говорил съм вече с футболистите, те знаят за решението ми. Казал съм им, че ще бъда винаги до тях, но нека дойде друг, който да носи отговорността и да обира негативите. Нали казват, че от футбола се печели. Е, нека сега друг дойде да се напечели в Русе", каза още д-р Симеонов.
Още по темата: общо новини по темата: 129
17.07.2020
15.07.2020
14.07.2020
07.07.2020
30.06.2020
25.06.2020
предишна страница [ 1/22 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 15.09.2019 г.
0
 
 
След като кметът Пламен Стоилов го наритаха от кметската позиция , Симеонов няма начин да си прави далаверите и напуска и той!
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: