Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Пенев: Предадох много поздрави на Боби чрез Жоро Шофьора. На Бербатов трябваше да се даде аванта
Автор: Екип Ruse24.bg 16:52 / 18.10.2021Коментари (1)640
©
Почетният президент на ЦСКА Димитър Пенев сподели, че Борислав Михайлов е трябвало да се оттегли и да даде път на следващото поколение, което иска да управлява българския футбол. Треньор номер 1 на 20 век беше специален гост на предаването "Денят започва“ по БНТ.

Въпреки че опита да се дистанцира от случилото се на конгреса през изминалата седмица, тъй като не е бил поканен, Димитър Пенев все пак обясни, че новите времена изискват нов тип управление.

"Бях неутрален в този ден и момент, защото нямах покана. И с двамата съм работил (с Димитър Бербатов и Борислав Михайлов – бел. ред.). Късно е да казваме кой е виновен за състоянието на футбола. В това време, в което навлизаме в алеята на виновните, трябва да се погледне към миналото, годините, да направим сравнение със съседите“, сподели Димитър Пенев.

"Смятам, че Боби Михайлов можеше да отстъпи и да поеме другото поколение, защото все пак много нови неща, нови промени има в спорта и футбола. Можеше да има лека промяна. Всеки един водещ ръководител, който е в спорта, знаем, че има големи амбиции. Подкрепата става бързо, а от другата страна са феновете и клубовете, които са в неясно отношение как ще поддържат своя клуб“, допълни Стратега.

Той коментира и обвиненията за купуване на делегатски гласове по време на конгреса. Димитър Пенев обаче не се съгласи с тези слухове.

"Не мисля, че трябва да наричаме това купуване на гласовете, защото има достатъчно магазини за купуване. За Димитър Бербатов това една добра спортна смелост. Той го има материала, но не го е минал като опит, да е бил месеци, година ръководна фигура, защото до скоро беше футболист. Може би трябваше да му се даде аванта, както се казва."

Димитър Пенев сподели в ефира на БНТ добри думи
и за екипа на Димитър Бербатов, в който влизат Мартин Петров и Стилиян Петров.

"Е, виждам ги, не са толкова ангажирани като един деен спортист. Съвети не трябва да се искат, след като кандидатстваш за такъв пост. Трябва да имаш увереност“, каза треньорът, донесъл най-голяма радост на българските футболни фенове с класирането на националите ни на четвърто място в света през 1994 година.

Запитан, дали е честитил на Боби Михайлов спечелването на пети мандат като президент на БФС, Димитър Пенев отново сподели в типичния си стил: "Предадох на един от шофьорите, който е на Мишо Касабов, Жоро се казва. По него предадох поздравления за победата.“

Относно темата за чужденците в българския футбол, Димитър Пенев сподели: "В цял свят, така и при нас, преобладават чужденците. Неудобно е и за чужденците, неудобно и за българите. Наредбите са такива, но преценката е на местното ръководство на дадения клуб, да преценят и исканията на треньора. Защото президентите са и бащата, и майката, в тях са парите.“

Димитър Пенев е оптимист за предстоящия сезон на ЦСКА и евентуално спечелване на трофеи през годината.

"ЦСКА винаги е в моята глава и в моето сърце. Много пъти са били шампиони, ако пропуснем една година, ще вземем малко от миналото. Тази година има заряд, въпреки че имаше и промяна в треньорската линия, но има материал да се преработи, да видим дали ще вземат точки да се радваме, да станем шампиони", каза треньорът.

"Винаги е имало материали за националния отбор, винаги са ставали грешки, но тези грешки винаги са идвали от ръководни органи, които се намесват и са изпълнявали друга служба. Дано да имаме по-добри срещи, по-добри поводи, да предавате и вие мачове“, завърши с усмивка неповторимият Димитър Пенев.
Още по темата: общо новини по темата: 80
04.02.2024
13.10.2022
22.06.2022
17.06.2022
17.06.2022
01.06.2022
предишна страница [ 1/14 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 18.10.2021 г.
+2
 
 
"Може би трябваше да му се даде аванта". О-о, Пена, Пена! Нарича се: даване кредит на доверие (на Димитър Бербатов).
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Илиан Илиев е най-добрият треньор в България
Футболист на Левски с най-красивия гол за 2023 година
Григор Димитров със сигурност се изкачва в световната ранглиста
Медведев направи услуга на Григор Димитров и е на финал на Индиън Уелс
Георги Тошев за Гонзо: Спечели човек, овъртолен в схеми, със семпла кариера и нечленоразделна реч
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: