Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Бербатов официално обяви кандидатурата си за президент на БФС
Автор: Екип Ruse24.bg 14:22 / 02.02.2022Коментари (0)453
© Ruse24.bg
Кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов официално обяви своята кандидатура. Той заяви, че подкрепата на клубовете задължава него и екипа му да се преборят с настоящото ръководство на футболната ни централа. Бербатов определи предишния конгрес като "опорочен" и се надява предстоящият, който е на 18-и март, да бъде организиран по по-добър начин. Ето какво още заяви Бербатов:

Идеята на пресконференцията е да акцентираме върху няколко точки и теми. Конгресът на 18-ти ще бъде изборен, а аз официално искам да заявя, че се кандидатирам за президент на БФС.

Видяхме каква подкрепа имаме от клубовете, за което им благодаря. Гоним бройката от 50 клуба. Това ме задължава да изляза и да кажа, че отново съм кандидат за президент на БФС, тъй като конгресът ще бъде изборен. Искам да помоля кандидатите, които също имат желание, да го изявят открито. Така всички ще знаем кои са кандидатите за президент на БФС. Да представят своите идеи и планове - нещо, което ние направихме миналата година. Запознахме всички с нашата програма. Тя е същата, но търпи развитие и промяна. Ако има такива желаещи, бих искал да се обявят публично. Ако настоящият президент иска да направи същото, би било чудесно. Предния път излезе в неплатен отпуск. Всички трябва да имаме равен старт и условия.

Учудващо е, че продължава натискът клубовете да подписват контрадекларации. Най-пресният пример е от тази сутрин - от Шумен. Човекът излезе и даде гласност на това, което се е случило. Имало е дори изнудване. Въпросът е защо се случва всичко това, след като конгресът ще бъде изборен. Може би това е ход от ръководството на БФС, с който да отменят конгреса. Това не е морално правилно. Не е само този клуб, има още такива.

Компетентните органи бяха сезирани предния път, така направихме и сега. Това, което се случва, не е правилно. Искаме да избягаме от целия негативизъм и критика, но това не е възможно. Искаме да предпазим клубовете. Въпросът е защо продължават с този натиск да събират тези контрадекларации.

Не откривам своята кампания, а продължавам тази от началото на миналия конгрес. След като свърши миналият конгрес, който беше опорочен, разбрахме, че няма място за отказване. Подкрепата, която клубовете ни оказват, ни задължава да се преборим. Виждаме как от БФС взаимстват нашите идеи, които предложихме предния път, и ги представят като тяхна идея. 


Очаквам този конгрес да бъде още по-добре направен и да не спринтирам по стълбите нагоре-надолу и да се опитвам да прокарвам идеи, които трябва да са ясни от първата минута на конгреса. Не искам да се боря с водещия кое е правилно и кое не е. Искам делегатите на клубовете да имат право да си изкажат думата, а не да бъдат заглушавани от водещия на конгреса. Това води до хаос, което не е приятно. Бих искал да има хора от всички кандидат-президенти в комисиите по броене и секретариата. Това е най-честният начин. Ако не се получи това нещо, тогава пак ще спринтирам по стълбите, за да дадем честен избор на всички хора, които са там. А не само на един - този, който е във властта.

Изводите някой път са трудни да се направят. На моменти не носят удовлетворение, както беше последния конгрес. Много въпроси си задавах - дали съм направил всичко необходимо, за да защитя интересите на клубовете, за да може да протече един нормален конгрес, едно нормално провеждане, дава се думата, не се заглушават хората. Трябва още от начало тези правила да се изчистят и да се знае как ще протече този конгрес. 

Така всеки да се бори как да си представи програмата, а не пак да си мислят как да се поправи, ако някой започне пак да крие бюлетините. Да не се мисли за схеми и как да не се случват такива подли неща. Недопустимо е, но се случи на миналия конгрес. Затова давам и публичност на тези неща, за да стигнат до хората, които организират събитието.
Още по темата: общо новини по темата: 80
04.02.2024
13.10.2022
22.06.2022
17.06.2022
17.06.2022
01.06.2022
предишна страница [ 1/14 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Илиан Илиев е най-добрият треньор в България
Футболист на Левски с най-красивия гол за 2023 година
Григор Димитров със сигурност се изкачва в световната ранглиста
Медведев направи услуга на Григор Димитров и е на финал на Индиън Уелс
Георги Тошев за Гонзо: Спечели човек, овъртолен в схеми, със семпла кариера и нечленоразделна реч
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: