Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Ще има нов опит да бъде свален от власт Борислав Михайлов
Автор: Екип Ruse24.bg 13:19 / 17.11.2021Коментари (2)407
© БФС
Клубовете се организираха и започнаха да събират подписка, за това конгресът през март да бъде изборен и да премине по определен дневен ред. Това заяви бившият член на Изпълкома на БФС и част от екипа на кандидат - президента Димитър Бербатов - Петър Величков, в предаването "Денят започва" по БНТ1.

Редовният конгрес на БФС беше насрочен за 18 март 2022 година на заседание на Изпълнителния комитет на организацията. Това се случи само няколко часа, след като Софийският градски съд обяви, че на 12 октомври 2021 година трябва да се проведе извънреден конгрес.

Борислав Михайлов беше преизбран за президент на централата на последния конгрес преди малко повече от месец, а основен негов конкурент за поста беше Димитър Бербатов.

"За март месец е насочен редовен конгрес. Клубовете се организираха и започнаха подписка, за това конгресът да бъде изборен и да премине по определен дневен ред. Ние ще окажем съдействие за събирането на подписка и по този начин да се сложи край на цялата история. Над 40 клуба се свързаха с нас. Димитър Бербатов няма намерение да се отказва от битката за президентския пост, защото той още по-отблизо видя какво става в българския футбол", заяви Петър Величков.

Едно от опасенията от страна на щаба на Димитър Бербатов е свързано с фалшифициране на протокола от проведения на 12 октомрви конгрес на БФС. "Аз не съм виждал протокола, но от извадката на Търговския регистър се виждат 12 списъка, 4 други документа и нищо повече. Протокол няма. Всички документи, които се внасят в регистъра трябва по закон да бъдат публични. Ако те към това пълномощно са прикрепили определени документи да не бъдат видими за обществото, това не им прави чест. Ако протоколът е сложен там, единствената причина е за да не се види. Ние сме изискали протокола, пуснахме писмо до регистъра, като искаме публикуване на всички документи", добави той.

Петър Величков коментира и информациите за проверката на прокуратурата, свързана със стопанисването на Националната футболна база в Бояна.

"Това, което визираха ръководителите около Борислав Михайлов, че прокуратурата била там и си е свършила работата, няма нищо общо с тази проверка, която вчера анонсираха в медиите. Тази проверка е конкретно за безстопанственост и за начина по който се управлява националната футболна база. Михайлов вчера обяви в блога си, че няма такава проверка и обвини Бербатов в неистина. Аз ще го попитам кое е неистина, когато я има тази прокурорска проверка за безстопанственост. Това не е просто запитване. Ако прокуратурата прецени, ще образува досъдебно производство и ако бъдат събрани доказателства ще предяви обвинение", добави членът на екипа на Димиитър Бербатов.

"БФС не си събира средствата от наемателите на националната футболна база. Един наемател изчезна с над 200 хил. лева задължения. БФС осъди този наемател, само за 80 хил. лева но не може да вземе нищо. Всичко се повтаря и с новите наематели. Трупаха се големи задължения, месеци наред не бяха плащани наеми. Защо се допускат тези неща? Ако има грешки с един наемател, не трябва да се повтарят със следващия, но това се случва. Вероятно не всичко е съвсем чисто, щом не прекратяват договорите с наемателите, когато не си плащат сметките", каза още той.

Петър Величков отговори и на обвиненията от страна на Борислав Михайлов, че неговият конкурент за президентската позиция разпространява неистини.

"Михайлов твърди, че Бербатов разпространява неистини. На сайта си Бербатов каза, че е спряно вписването на решенията на конгреса от 12 октомври. Къде е неистината, която Бербатов тиражира? Затова ли Михайлов си направи блог, за да може да повтаря едни и също работи, които нямат нищо общо с истината? Няма съд, който при такива тежки пороци да отсъди, че може да бъдат вписани решенията на този конгрес. Пороците са основно, че една част от делегатите не бяха допуснати с аргументи, които нямат нищо общо със закона и самото провеждане на конгреса. Уставът ясно казва как се изчисляват 50% + 1 глас от присъстващите. В залата бяха 483, както е според доклада. Секретариатът допусна грешка, да не преброят присъстващите в залата преди изборите. Смятаме, че тази грешка не бе допусната случайно, самото ръководство търсеше начин, по който конгресът да не произведе легитимни решения, да се стигне до обжалване и да влезем в процедура, в която да се спори, което ги легитимира за период от 2-3 години. Няма кой да чака още 2-3 години съдът да взима решения, които вече са ясни", допълни бившият член на изпълкома на БФС.

Петър Величков не вижда начин, по който Димитър Бербатов би се съгласил да си сътрудничи с настоящото ръководство на централата.

"Как ще отиде Бербатов да работи с това ръководство? За 16 години работа резултатите са 0. Бербатов каза, че е готов да следва, ако има човек с моята визия и е по-подготвен от мен. Към момента такъв човек не виждаме", категоричен бе той.
Още по темата: общо новини по темата: 80
04.02.2024
13.10.2022
22.06.2022
17.06.2022
17.06.2022
01.06.2022
предишна страница [ 1/14 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
От любимците на народа за 14 години станахте най мразените хора във футбола! Такова падение не се вижда често. Дори по приказките ви се личи колко сте пропаднали. Само един стоичков се отдели! Останалите се вмирисаха на джибри
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Илиан Илиев е най-добрият треньор в България
Футболист на Левски с най-красивия гол за 2023 година
Григор Димитров със сигурност се изкачва в световната ранглиста
Медведев направи услуга на Григор Димитров и е на финал на Индиън Уелс
Георги Тошев за Гонзо: Спечели човек, овъртолен в схеми, със семпла кариера и нечленоразделна реч
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: