Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (11) | Вчера (2)
Бербатов: БФС се опитва да направи някаква схема, за да не бъдем допуснати до този конгрес
Автор: Екип Ruse24.bg 17:23 / 15.03.2022Коментари (1)573
© БНР
Кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов обяви, че определени клубове, които го подкрепят в битката му за стола на Борислав Михайлов, искат да бойкотират първенството в различните нива, на които участват. Той не конкретизира с имена и дали става въпрос за професионални или аматьорски тимове. Също така той призова всички клубове, които са излъчили делегати за отменения конгрес, да се явят на 18 март пред зала 3 на НДК, за да участват в конгрес.

"Причината за тази пресконференция е да ви информираме за кандидатурата ми за президент на БФС и конгреса. Да сте запознати от нас какво се случва в този момент. Обиколихме отборите, споделихме идеите. Видяхме положителното отношение и позитивизъм. Видяхме желанието им за промяна. Видяхме и разочарованието им от това, че не им се дава промяната по законен и честен начин. Някои от клубовете говорят да бойкотират първенствата. Никой не иска такова нещо, но да ви информираме какво се говори.

Входирахме подписката за конгрес в съда на 31 януари. Днес е 15 март и съдът все още не се е произнесъл. По закон трябва да се събере подписка с 1/3 от клубовете, да се входират в съда и да се реши в кратък срок. В момента няма решение по тази подписка. Някои клубове поискаха съдията по делото - Комитова, да си направи отвод.

Ситуацията в цялата тази история е такава, че започнаха да се събират контрадекларации. Те са от същите клубове, които събраха подписи за конгрес. Тези контрадекларации се входират в съда и съдията трябва да ги вземе под внимание. По закон събрал ли си 1/3 от подписи, трябва да се назначи конгрес.

Сега се дава възможност, под натиск, да се съберат достатъчен брой контрадекларации и ще се обезсмисли конгреса. Малка бъркотия, малка каша, някакви юридически хватки.

Отиваме към конгреса, което е най-важната тема. Смята се, че е отложен, но той не е. Септември имаме покана за изборен конгрес. През февруари утвърждават правила за конгреса. На 1 март го отменят. Не са в правото си да го отменят. В момента поканата за редовен конгрес е в Търговския регистър. Поради тази причина той не може да бъде отменен. Поканата все още е в ТР и затова конгрес трябва да има.

31.3.2022 г. - до тогава БФС трябва да представи бюджет на ММС. Не се ли случи, рискува да бъде отнет лиценза. Или ще има някакъв конгрес, или ще се попречи да бъде проведен такъв. БФС се опитва да направи някаква схема да не бъдем допуснати до този конгрес, а такъв, всъщност, да се състои. Всеки клуб, който е издигнал легитимно и в срок делегат, това се счита, че делегатите са им валидни и могат да участват на конгреса. Затова призовавам всички клубове, които са си пуснали документите в срок, да бъдат в петък пред зала 1 на НДК. Аз и моят екип ще бъдем там. Призовавам всички да са пред НДК в петък, 10.30 часа.

Призовавам министъра на спорта да изпрати инспектората да видят какво се случва. Ние ще бъдем там - аз, Мартин, Стилян, пред НДК. БФС също трябва да бъде там. Всички клубове, излъчили делегати в срок, също мисля, че трябва да бъдете там. Заповядайте!

Информирали сме и ФИФА, и УЕФА, но чакаме отговора им. Никой не иска да се стига до крайности. Ние търсим да строим, а не да рушим. Всичко обаче започва от нормален конгрес. Знаем, че залата е запазена за два дни. Знаем, че е резервирана, но не знаем каква е причината. Трябва да попитаме БФС. Такива зали се запазват за конгрес. Има нещо съмнително. Ние ще бъдем там, за да сме сигурни. Ще бъдем там, заедно ще проследим и ще коментираме.

Мандатът на ръководството на БФС е изтекъл на 16-и февруари. Взимат се еднолични решения, които водят до тези неприятни ситуации, заяви Бербатов.
Още по темата: общо новини по темата: 80
04.02.2024
13.10.2022
22.06.2022
17.06.2022
17.06.2022
01.06.2022
предишна страница [ 1/14 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
още колко неща са ви намислили-кокала лесно се не дава-Б.Б като му каза че държавата няма да дава вече пари и Боби сам си подаде оставката,но явно сега реката от пари пак тече и риболова е добър
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Отличиха Якуб Пьотровски на церемонията във футбола
Носител на "Оскар" уважи наградите във футбола
Избраха най-добрите в минифутбола
Евдокия Попадинова е футболист №1 при дамите
Петър Хубчев заслужи приза "Лъвско сърце – Трифон Иванов"
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: