Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Жалко! Една голяма нула за нашите и срещу Финландия!
Автор: Стойчо Генов 20:55 / 11.10.2020Коментари (11)876
България загуби от Финландия с 0:2 в третия си мач от Дивизия "В", Група 4 на турнира Лигата на нациите. Двубоят се игра на изцяло реконструирания Олимпийски стадион в Хелзинки. Робърт Тейлър (52) и Фредрик Йенсен (67) бяха точни за домакините.

Това бе първи успех на финландците в досегашната история на двубоите срещу България. По този начин нашите останаха с актив от 1 точка на последното място в групата. Лидер е Уелс със 7 точки, а финландците са втори с 6 точки.

Селекционерът на България Георги Дерменджиев направи общо 8 промени в стартовия си състав, в сравнение с полуфиналния плейоф срещу Унгария, който загубихме с 1:3.

Първата възможност за нашия тим се откри пред дебютиралия като титуляр Димитър Илиев. Капитанът на Локо (Пд) пое една топка пред дъгата и опита шут с десния крак, но покрай гредата в аут.

След това финландците на два пъти се озоваваха в чисти позиция пред вратата ни, но и при двете ситуации дебютантът Мартин Луков показа отличен рефлекс и се справи.

Най-доброто положение за България дойде в 38-ата минута. Кристиян Малинов центрира в пеналта, където Кирил Десподов технично овладя във въздуха, завъртя се, елиминирайки двама бранители и шутира по земя, но вратарят на домакините Храдецки улови топката.

Веднага след почивката нашите направиха две атаки, но без успех. След това до края на двубоя не сътворихме абсолютно нищо в градивен план и логично загубихме мача.

Финландците откриха резултата в 52-ата минута. Това стана след едно продължително разбъркване пред вратата на Мартин Луков. Уронен центрира отдясно към Пуки, който не успя да шутира, но пък топката се отклони към Тейлър и той от 2-3 метра я прати в мрежата за 1:0.

В 67-ата минута Финландия удвои преднината си. След изпълнение на тъч Фредрик Йенсен пое топката, напредна необезпокояван няколко метра и шутира с десния крак от границата на наказателното поле. Мартин Луков опита да избие, но въпреки намесата му топката се оплете в мрежата за 2:0.

България игра в състав:

Мартин Луков, Страхил Попов, Кристиан Димитров, Васил Божиков, Антон Недялков (60- Димитър Велковски), Кристиян Малинов, Александър Цветков (75- Янис Карабельов), Георги Йомов, Димитър Илиев (75- Тодор Неделев), Кирил Десподов, Исмаил Иса (60- Божидар Краев).
Още по темата: общо новини по темата: 342
11.10.2021
09.10.2021
07.10.2021
06.10.2021
04.10.2021
27.09.2021
предишна страница [ 1/57 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Нашите играха според възможностите си. В много периоди от мача имахме игрово предимство. Нямаме нужната класа и затова не създадохме голови положения, като изключим овладяването и обработката на топката от страна на Деспотов при удара му под краката на защитника. Тяхната защита беше много добре организирана, за разлика от нашата, вратарят им беше също на високо ниво. Това не бива да ни изненадва предвид факта, че техните футболисти играят в по-класни клубове от нашите, в топ първенствата на Европа!
-3
 
 
Луков много добре ги хваща уе .паднахми ,обачи в дискотеките нема кой да ни бие на гюбеци .
Здравейте! На 03,08,2019г. в темата ви "Ботев повеждаше два пъти срещу Етър, но не успя да стигне до победа", някакъв е влязъл в моя профил и е писал с моя ник baionzi. Дали може да го блокирате? Благодаря!
на 11.10.2020 г.
-3
 
 
Талибанчето игра ли ,чи изпуснах мача
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Илиан Илиев е най-добрият треньор в България
Футболист на Левски с най-красивия гол за 2023 година
Григор Димитров със сигурност се изкачва в световната ранглиста
Медведев направи услуга на Григор Димитров и е на финал на Индиън Уелс
Георги Тошев за Гонзо: Спечели човек, овъртолен в схеми, със семпла кариера и нечленоразделна реч
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: