Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Строим два чисто нови стадиона с 40 000 места за Мондиал 2030?
Автор: Екип Ruse24.bg 11:49 / 08.11.2018Коментари (13)5888
©
В края на 80-те години каква щеше да бъде реакцията на въпроса дали българин може да спечели "Златна топка“ или България да вземе медали от Световно първенство? Почти същата, каквато е в момента относно това дали България може да кандидатства за домакинство на Световното по футбол през 2030 г. Това каза министърът на младежта и спорта Красен Кралев в  "Тази сутрин“ по БТВ.

По думите му, битката ще е много трудна, защото конкуренцията за домакинство на най-популярното първенство е жестока.

Според Красен Кралев инвестицията за домакинство на Мондиала не е излишна или прекалено голяма.

"Единственото нещо, което трябва да се направи е да се инвестира в 2 или 3 стадиона. Имаме нужната инфраструктура - имаме летища, магистрали, много хотели, абсолютно всичко. До 2030 година има много време за подготовка“, подчерта спортният министър.

По думите му, плановете за нов национален стадион трябва да се променят, защото минималното изискване е да разполага с капацитет не от 30 000, а от 40 000 души. Според министър Кралев Националният стадион може да бъде приведен във вид за около 30 милиона.

Министър Кралев подчерта, че инвестицията в тези стадиони си заслужава, защото дори ако не успеем с кандидатурата за Световното, тези стадиони ще се използват за форуми и състезания.

"Всяка инвестиция в спортно съоръжение си струва парите, защото става въпрос за здравето на българите, става въпрос за развитието на спорта. Освен това новите стадиони ще се стопанисват от  някой футболен отбор. Примерно в Бургас няма добър стадион, в Пловдив също. Това са два от най-големите градове в България, които спокойно могат да бъдат собственици на едно от тези съоръжения“, заяви министърът на младежта и спорта.
Още по темата: общо новини по темата: 342
11.10.2021
09.10.2021
07.10.2021
06.10.2021
04.10.2021
27.09.2021
предишна страница [ 1/57 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Когато се събудим като общество, тогава ще имаме стадиони, ще имаме икономика, здравеопазване, ще имаме държава. Има промяна през последните години, но е далеч от това, което е в страни от централна Европа, членки на ЕС. Далеч, далеч...много далеч.
+1
 
 
Отдавна вече не вярвам че може да се случи нещо хубаво със "Стадион Пловдив" .Като започнат да ги цитират тези милиони за ремонт, все едно говорят за коледни картички не за пари, смешна история...довършете си разкопаните булеварди и улици ,пък стадиона после,ние чакаме 20години,ще изчакаме още толкова, за съжаление...
-2
 
 
Пак ли наближават избори...?!! Между другото тая плюнка ФИЛИПСБУШ пак е скочил да защитава властта от критики като Матросов на амбразурата . Не знам..., дано да му плащат , иначе го съжалявам !
-1
 
 
Виж ти, стадион в Пловдив??? Летище??? Сетила се Мара...Абе пръдльовци, направете го край София, нека са два там, като идват автобусите с публика от селата да лапате! Манталитета Ви е такъв, мислите за лапане, а не за спорт, а това са две коренно различни неща!
+1
 
 
Абееее, смотаняци защо пак излишни пари харчите, бях забравила за да може да откраднете . Затова вие нов стадион. Не можели да довършите с-н ,,Пловдив" и ще е по добре . Аз като виждам как уникално съоръжение всеки ден го съсипвате с безхаберие всички сте за трепване.
+3
 
 
Младото поколение изобщо не спортува !
+14
 
 
Инвестицията в Спорта си струва,само дето 30 години забравихте за това.....и отгледахте поколения аркомани!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Илиан Илиев е най-добрият треньор в България
Футболист на Левски с най-красивия гол за 2023 година
Григор Димитров със сигурност се изкачва в световната ранглиста
Медведев направи услуга на Григор Димитров и е на финал на Индиън Уелс
Георги Тошев за Гонзо: Спечели човек, овъртолен в схеми, със семпла кариера и нечленоразделна реч
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: