Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Георги Дерменджиев: Столът на Ясен е взривоопасен!
Автор: Стойчо Генов 14:25 / 26.03.2021Коментари (0)1220
©
Постът на новия национален селекционер по футбол на България Ясен Петров е взривоопасен. Това предупреди неговият предшественик и съгражданин Георги Дерменджиев. Пловдивският специалист, класирал Лудогорец в групите на Шампионската лига, води "лъвовете" в продължение на малко повече от година.

Неговият договор изтече през декември и не бе подновен. Ясен Петров дебютира начело на националите снощи в домакинството на Швейцария от световните квалификации, загубено с 1:3. До края на март по програма са насрочени и двубоите с Италия на Националния стадион "Васил Левски" в неделя и със Северна Ирландия като гости идната сряда.

"Като позиция ролята на национален селекционер е много взривоопасна. Пожелавам успех на Ясен! Дано да има късмета да разполага с всички играчи, които той иска и които е набелязал. Просто времето е такова, сега и с тази пандемия. Това е едно от условията, които трябва да се изпълнят, за да има шанса да успее", заяви Георги Дерменджиев пред "България Днес". 66-годишният специалист сподели и очакванията си на старта на кампанията за класиране на мондиала в Катар догодина.

"Трябва да имаме много ясна концепция какви са възможностите на отбора. Затова трябва да знаем какви очаквания да имаме. По моя преценка започваме с едни значително силни отбори като Швейцария и Италия. Не бива да имаме излишни свръхочаквания. Трябва да се подготвя един отбор за бъдещето. Естествено, нека да се викат и да се играе с футболисти, които са в добра форма и имат бъдеще. Не трябва да се дава даром позицията на някой само защото казваме, че е млад", препоръча Дерменджиев на своя наследник Ясен Петров.

Под ръководството на Бат' Жоро, както го наричат футболистите, "трикольорите" записаха 7 загуби, 2 равенства и 2 победи. Успехите бяха над Чехия в официален мач без значение и над Гибралтар в контрола. България така и не успя да се класира за Евро 2020 след загубения бараж от Унгария, а освен това изпадна и в Група "C" в турнира Лига на нациите.
Още по темата: общо новини по темата: 343
25.03.2024
11.10.2021
09.10.2021
07.10.2021
06.10.2021
04.10.2021
предишна страница [ 1/58 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Световни тенис звезди питаха неудобни въпроси Григор Димитров
Световни тенис звезди задаваха неудобни въпроси на Григор Димитров
Григор Димитров е в Топ 5 на света по асове през годината
Григор Димитров е кралят на отиграванията и в Монте Карло
Впечатляващо! България с три тенисистки в Топ 20 в световната ранглиста за девойки
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: