Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Венци Стефанов пак подкара националите: Мишки отвсякъде!
Автор: Екип Ruse24.bg 11:25 / 11.06.2019Коментари (4)1365
© БГНЕС
"Срам е слаба дума. Лошото е, че не мога да намеря такава, която да опише състоянието на националния ни отбор. Такова чудо не е било – само след четири мача ние сме тотално аут от играта. С две мижави точки и две загуби. А тепърва ни предстоят двубои с Англия". Така членът на Изпълкома на БФС и президент на Славия - Венцеслав Стефанов, коментира пред Блиц играта на националите срещу Косово снощи.

"Напълно съм съгласен с това, което каза снощи Йордан Лечков. Той е прав. Много е прав. Защо да се търси вината във футболния съюз, питам аз. Играчите имат всички условия. Премии са им обещани. Тренират като царе в база за чудо и приказ. Там все едно са в дворец. Но на терена няма царе, няма лъвове. Наричат ни лъвове, ама ние сме си мишки отвсякъде. Ама даже и такива не сме. Това е горчивата истина.

Не съм съгласен обаче с Балъков. Той е подписал договор, той е селекционерът. А селекционерът трябва да избира играчите, да определя състава и схемата и да умее да води мачовете. Това не го правим нито аз, нито Лечков, нито Боби Михайлов или Емо Костадинов.

Хайде, започнахме с две ремита. Преживява се някак си. Не е зле. Ама сега след две поредни загуби за какво да говорим. Казваше Краси, че сме в играта. Е, сега сме извън нея. Далеч, далеч. На светлинни години.

Персонално, ако ги подкарам националите, свят ще им се завие. Защото всички носят вина – от първия, до последния на терена. Бих похвалил единствено Кристиян Димитров. Сбърка момчето в Прага, не игра добре. Беше му дебют, притесняваше се. Снощи се представи на ниво не само заради гола. Представи се най-добре в защита. Но останалите – трагедия.

Аз не разбрах с каква схема играем. Схема нямаше. Пълен хаос! Повеждат ти след детинска грешка. После намираш сили не само да изравниш, но и да поведеш. Но след това – тотално отпускане. Става резултатът 2:2 и вместо да ги натиснеш и да търсиш трите точки, играеш Ганкиното. И накрая логичното се случи. Наказаха ни в последната минута.

Ама знаете ли защо е така. Защото са националите този мач сякаш беше протоколен. Бързаха да го изиграят, за да хукнат по морета и планини, за да си почиват. Така не става. Така не може. Това е България", добави Венци Стефанов.

"Дали има изход от кризата? Знаете ли, дъвчем едно и също от години и ефект никакъв. Но най-добре ще бъде, ако започнем тотално от нулата. Да изкореним всичко и да заложим на млади момчета. За да има обаче такива в националния, трябва клубовете да залагат на тях така, както правим в Славия. Така бавно и постепенно ще излезем от кризата. Първо да си създадем наши футболисти, да ги наложим в клубните им отбори, а след това те да бъдат налагани и в националния. Няма обаче как да стане днес за утре", завърши босът на Славия.
Още по темата: общо новини по темата: 342
11.10.2021
09.10.2021
07.10.2021
06.10.2021
04.10.2021
27.09.2021
предишна страница [ 1/57 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+3
 
 
За да я подкараме начисто първо трябва да изкореним комунистическите мафиоти като тебе- унищожител и заличител на един от най- старите столични отбори- направил го символ на черното тото.Трябва да си вкараме детски треньори от чужбина, да ги тренираме по чужда методика, защото се вижда, че от юношите нищо не става- нямаме най- елементарна физическа подготовка, най- елементарна тактическа, само технически не сме зле, но това са единици, които изпъкват със самороден талант. Не можеиш да виниш национален селекционер за физическата и тактическа подготовка на играчите!
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 11.06.2019 г.
+2
 
 
Толуп, много знаеш, ама и ти лижеш задника на Мокета, нали? Мама ти тотаджийска, скапаняк!
+2
 
 
Докато "златното поколение" начело с пияната перука са начело на БФС, нищо няма да се промени!
на 11.06.2019 г.
+2
 
 
Ъхъм да. Така правите в Славия то и затова всяка година сте тъпана на групата! Няма млади и стари а можещи и неможещи. Ние нямаме материал нито ръководен,нито треньорски,нито от играчи! Дори на малките отбори като Косово и Черна гора играчите играят в първенства където се играе футбол. При нас вече всичко си е местно и по принцип в такива случаи това се отразява добре на националния отбор защото момчетата се познават отлично,обиграват се и дори са съотборници на клубно ниво. По тази причина и през комунизма сме имали не лош футбол въпреки лошите условия и недобро заплащане. Сега обаче и това не помага. Затова се взимат разни Желковци,Акраповци и прочие защото те домъкват разни играчи от селските групи из полуострова а те нямат качествата за голям футбол и за да не играят само из могилите и площадките идват и в повечето случаи са не само равностойни на нашите професионални играчи а са и по добри. Ако имах възможност бих съставил отбор от лекоатлети които не се занимават със футбол и съм убеден че до две години те ще играят в елитния ни футбол. Пълна пародия Кипър,Малта и Люксембург също ще ни спукат ако играем с тях. По добри сме от Гибралтар и Сан Марино обаче тъй че Венци може да продължава да остроумничи!
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Илиан Илиев е най-добрият треньор в България
Футболист на Левски с най-красивия гол за 2023 година
Григор Димитров със сигурност се изкачва в световната ранглиста
Медведев направи услуга на Григор Димитров и е на финал на Индиън Уелс
Георги Тошев за Гонзо: Спечели човек, овъртолен в схеми, със семпла кариера и нечленоразделна реч
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: