Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Мерике ще е една от звездите на нашия отбор
Автор: Екип Ruse24.bg 17:05 / 28.09.2012Коментари (0)1069
©
На състоялата се днес пресконференция с треньорите на отборите, участващи в турнир "Русчук", имаше единодушие сред наставниците на "Дунав 8806" - Русе, "Нефтохимик 2010", "Монтана 2003" и "Берое 07" относно моментното състояние на баскетболистките. Гостуващите отбори благодариха на ръководството на клуба за поканата, защото подобен турнир е много полезен преди началото на шампионата. Красимир Трифонов, Председател на УС, сподели че това са едни от най-класните отбори на първенството и оценява усилията им да се включат в традиционния турнир.

От вчерашните две срещи треньорите отличиха Мерике Андерсон от състава на "Дунав 8806", като изключително класна и атрактивна състезателка. Георги Божков сподели, че Кристина Сантяго в момента е контузена и като цяло той очаква повече от американските попълнения, но не иска да ги сравнява с миналогодишните състезателки. "За мен е важно, че вчера момичетата се стараха много!" допълни той. "Мерике грабна публиката и мисля, че тя ще е една от звездите на нашия отбор," каза още старши-треньорът на "Дунав 8806". Той обясни, че липсата на опит при новите попълнения и недостатъчното време за сработка, са в основата на вчерашното представяне, защото за него не е много ясно дунавки или съставът на "Берое 07" са победителки. "Мачът се реши с една ситуация в последната секунда, имахме затруднения срещу защитата, допуснахме много грешки, но тепърва предстои обиграването на отбора", каза Божков.

Албена Бачкова, треньор на "Берое 07" сподели, че е доволна от своите момичета, защото са показали характер в срещата - "Съжалявам, че загубихме мача, но е хубаво, че има такива турнири, за да премерим сили преди първенството." Бачкова изрази надежда, че това не е окончателната селекция на отбора й.

Петко Маринов, старши-треньор на "Нефтохимик 2010", започна с думите, че се радва, че Ейдриън Джонсън и Шарел Алън не са в състава на "Дунав 8806" тази година. Той също даде висока оценка на турнир "Русчук", защото "това е проверка на моментното състояние на отборите". Маринов сподели, че през последните години женското баскетболно първенство е доста по-интересно от мъжкото, защото всеки един тим има шанс за победа и пожела успешен сезон на колегите си.

Славко Димитров, наставникът на "Монтана 2003", изрази задоволство от условията на турнира и от факта, че в Русе баскетболът е на почит и очевидно е спорт номер едно за града. "Тази година селекцията на всички отбори е много интересна, съставите са нови, а отбори като "Хасково" и "Левски" също дават заявки за добро представяне," добави още той. Димитров призна, че със сигурност ще търси още попълнения в отбора си, след като е видял представянето на другите в турнира.

Днес (28.09., петък) ще се играят още две срещи от турнира: от 16.30 часа "Нефтохимик 2010" ще срещне "Берое 07", а от 18.30 часа сили ще премерят "Монтана 2003" и дунавки. Цената на билетите за турнир "Русчук" е като за стандартен мач от шампионата - 3 и 5 лв., като специално за турнира с един билет ще могат да бъдат посетени две срещи в един и същи ден. В петък срещите отново са от 16.30 и от 18.30 часа.

Още по темата: общо новини по темата: 114
20.05.2013
09.05.2013
07.05.2013
02.05.2013
29.04.2013
29.04.2013
предишна страница [ 1/19 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Вижте отново победата на Димитров над Алкарас в последния им двубой
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Григор Димитров се нареди до Рафаел Надал и Новак Джокович
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: