Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
Георги Божков: Турнирът обещава да е много интересен
Автор: Екип Ruse24.bg 15:02 / 19.02.2013Коментари (0)1098
©
На днешната пресконференция за Купа България, която се проведе в зала "Дунав", Президентът на БК "Дунав 8806" Красимир Трифонов сподели, че ръководството не е имало предварителна нагласа да домакинства турнира, но все пак подава оферта до федерацията. "Участвахме в конкурса и нашата оферта се оказа най-добра, за моя изненада, защото предполагах, че ще имаме повече конкуренция," каза Трифонов. "Въпреки, че нямахме нагласа, бързо се организирахме, за да обезпечим Купа България и действахме с ясното съзнание, че ще трябва да търсим допълнително финансиране, защото това домакинство не беше планирано.

Благодарение на русенските фирми, които подкрепиха турнира, в лицето на: "Такси 8806", "Нетуоркс-България", "Пацони", "Тива Ком", "Медиком" и "Дунавски драгажен флот" обезпечихме на 100% гостуването на отборите и провеждането на Купа България. Изключително ни радва фактът, че толкова много фирми откликнаха на нашите виждания за развитието на баскетболната игра в Русе!"

Свилен Иванов допълни, че Община Русе активно се включва в организацията на турнира, защото си дава сметка, че такова спортно събитие се случва рядко в града ни - две поредни години финалната четворка се играе в Русе. "Вярваме, че феновете ще оценят това и много хора ще посетят мачовете.

С домакинството се надявам, че увеличихме шансовете си за Купата и дано успеем да я завоюваме и тази година!" каза Иванов. "Ще е чудесно, ако се получи баскетболен празник за града ни, като минала година и успеем да вземем купата за четвърта поредна година - това ще е за първи път в историята на женския баскетбол в България!" допълни Иванов.

Наставникът на "Дунав 8806" сподели за журналистите, че със сигурност ще има много емоции на тазгодишния турнир, защото отборите, въпреки че са същите четири, като през миналата година, са и много различни: "Сега селекцията е много по-добра, съставите са съвсем различни и турнирът обещава да е много интересен. Тренирахме много здраво през последните три седмици и се надявам да успеем да задържим отличната форма до края на седмицата. В такъв турнир нямаш право на грешки, но и такива се случват, но трябва да разчитаме и на спортния шанс. Концентрирали сме се в момента на първия мач, тъй като той е най-тежък - полуфиналът винаги е най-труден!" каза Божков.

"Напрежението за нас ще е голямо, защото ще играем пред нашата публика и това ще ни задължава! Дано това не повлияе върху играта на момичетата. За другите отбори ще е по-лесно, а и атмосферата в залата ще предразполага към истински баскетболен празник! Като цяло мога да обобщя нещата така - "Дунав 8806" ще е изненадата на турнира - и в двата случая - ако спечелим или ако изгубим." допълни старши-треньорът на "сините феи".

Мерике Андерсон също сподели своите очаквания за турнира: "Наистина тренирахме много сериозно и сме готови да постигнем добри резултати. Радостна съм, че Купа България ще се играе тук, защото нашите фенове винаги ни подкрепят - те са най-добрите! Те дават 50% за успеха на отбора, и ние като дадем 100% от нас, победата може и да е наша!"
Напомняме, че първият двубой ще бъде между отборите на "Нефтохимик 2010" и "Левски" и ще се играе на 23-ти (събота) от 16.00 часа. Следващата среща ще е в същия ден между "Дунав 8806" и "Монтана 2003" от 18.00 часа. Билети за турнира Купа България се продават на касата на "Нетуоркс България", ул. "Борисова", сервиз "Милков", като един билет важи за два мача в рамките на деня и е на цена 6 лв.

Още по темата: общо новини по темата: 114
20.05.2013
09.05.2013
07.05.2013
02.05.2013
29.04.2013
29.04.2013
предишна страница [ 1/19 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Григор Димитров започва в Мадрид в утрешния следобед
Григор Димитров очаква своя съперник на корта днес в Мадрид
Андрей Рубльов за Григор Димитров и Роджър Федерер: Легенди
Григор Димитров стартира там, където сензационно победи Новак Джокович
Велико! Григор Димитров се изкачи до номер 1 в света в уникална статистика
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: