Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
Георги Божков: Радвам се, че носим емоция на феновете в Русе
Автор: Екип Ruse24.bg 10:11 / 09.11.2012Коментари (0)864
©
Въпреки загубата от Динамо Курск в Еврокъп, старши-треньорът на Дунав 8806 Георги Божков похвали момичетата си за сърцето, с което играха срещу класния съперник. Той отбеляза, че опит не е достигнал на отбора му и че е щастлив, че той и тимът носят емоции на феновете в Русе:

"Не си спомням в последните години да е идвал толкова силен отбор в България. Съотношението между тях и нас е точно толкова, колкото показва резултатът. Поздравявам ги за добрата форма и добрата игра и им пожелавам да спечелят купата на Европа. Тогава ще преживеем по-лесно загубата.

В статистиката не можеш да видиш сърцето на играчите - то се вижда само на игрището. Мисля, че се борихме много добре през първата и втората част, както и в третата. В четвъртата десетка обаче класата оказа влияние и стана ясно, че не можем да преборим съперника. Смятам, че до почивката, а и след нея, бяхме близо и играехме много по-добре. Може би излизането на Сантяго за пет нарушения ни отслаби още повече в борбата и атаките под коша. Иска ми се да трупаме повече опит в такива мачове. Нашите момичета не са подготвени да изиграят такъв мач, нямат необходимия опит. Някои от тези момичета, които играят в Динамо, имат по 10 сезона в НБА и знаят точно какво да направят във всеки момент. Загубихме контрол в края на мача.

Като отбор нищо не сме спечелили, като публика сме спечелили. Защото след края на мача при 30 точки разлика, тя викаше "Дунав". Това никъде го няма. Публиката успя да види един наш, малък отбор, със скромен бюджет, да се бори с един европейски шампион. Това спечели публиката. Със сигурност ще се отблагодарим по някакъв начин на феновете. Въпреки скъпите билети, разбрахме, че самото ни участие в Еврокъп е желано от всички и всички трябва да помогнат, за да се случи това нещо. Но това е цената да участваш в Еврокъп. Според мен тази цена си струваше."

Преди мача Божков бе обявен за почетен гражданин на Русе, а ето как той коментира това: "Това е нещо, което много рядко се случва на човек. Радвам се, че аз и моят отбор правим щастливи хората Русе в това трудно време. Ние им носим някаква емоция, повечето пъти е положителна, понякога не е, но със сигурност този отбор носи емоция на феновете в града. Те обичат баскетбола. Сигурно и аз имам някаква заслуга, но без хората около мен, нямам шанс."

Още по темата: общо новини по темата: 114
20.05.2013
09.05.2013
07.05.2013
02.05.2013
29.04.2013
29.04.2013
предишна страница [ 1/19 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Григор Димитров, Алкарас и Надал се завръщат за силния турнир в Мадрид
Световни тенис звезди питаха неудобни въпроси Григор Димитров
Световни тенис звезди задаваха неудобни въпроси на Григор Димитров
Григор Димитров е в Топ 5 на света по асове през годината
Григор Димитров е кралят на отиграванията и в Монте Карло
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: