Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
"Дунав 8806“ не успя да се противопостави на "Боташспор“, Адана
Автор: Екип Ruse24.bg 11:48 / 23.11.2012Коментари (0)943
"Бюджет, селекция и опит - това са трите неща, с които ни превъзхождат гостите," обобщи Георги Божков на пресконференцията след мача

Динамичен беше мачът между "Дунав 8806" и "Боташспор", Адана, изигран в зала "Дунав" пред близо 900 души публика. Момичетата на Георги Божков отпаднаха от турнира "ФИБА Еврокъп", като загубиха домакинството на турския отбор със 70:84 (24-28) - (15-18) - (18-27) - (13-11). Трибуните посрещнаха любимките си с големи платна, изрисувани с ликовете на петима български възрожденци - Паисий Хилендарски, Христо Ботев, Баба Тонка Обретенова, Васил Левски и Иван Вазов.

Стартовият състав на "Дунав 8806" беше: Аманда Джонсън, Мерике Андерсон, Цветомира Шаренкапова, Кристина Сантяго и Зорница Костова. За гостите излязоха: Кристи Томас, Айше Акънджъ, Катарина Ристич, Кортни Парис и Гамзе Такмаз.

Двубоят стартира обещаващо с размяна на тройки за двата отбора и първата десятка на мача вървеше точка за точка. И двата тима играха равностойно, въпреки очевидното ръстово и физическо превъзходство на гостите пред "сините феи". За малко гостите направиха разлика от 6 точки, но с една тройка за Аманда Джонсън първата част завърши при резултат 24-28 за отбора на Осман Орак.

През втората десятка на двубоя осезателно се усети присъствието на мощната Кортни Парис на игрището, която с лекота натрупа 14 точки в своя актив на полувремето. Класата на гостите пролича с първите 5 точки, които вкараха след началото на втората част. Със серия от още 5 точки "Боташспор" направиха разликата в мача двуцифрена 27:38. С отлична борба в подкошието и точни стрелби на Андерсон, Томас и Кочева, момичетата на Георги Божков догониха гостите и преди края на полувремето резултатът се оформи на 39:46.

Ключова за мача беше третата част, в която баскетболистките на "Боташспор" отбелязаха 27 точки срещу 18 за дунавки. Домакините започнаха силно второто полувреме и всячески се опитваха да стопят разликата, но гостите отвръщаха на всеки техен кош. Две отлични попадения от тройката записа Виолина Кочева, но 18-годишната Пелин Билгич не остана длъжна и вкара две тройки поред. Така, третата част на срещата завърши при резултат 57:73. 

В последната четвърт на двубоя гостите поддържаха преднината си и не дадоха никакъв шанс на дунавки да обърнат играта. Момичетата на Георги Божков хвърлиха всички сили в опита си да наваксат разликата, но сигурната защита на турския отбор не допусна изненади. Феновете скандираха до последния сигнал за своя отбор, защото видяха, че дунавки играха сърцато и с желание за победа.
За "Дунав 8806" най-много точки отбеляза Аманда Джонсън - 20. Мерике Андерсон записа в актива си 16 точки, а Кристина Сантяго - 11. Виолина Кочева и Цветомира Шаренкапова направиха отлични включвания , като вкараха съответно 13 и 10 точки. 

Изключително високата и мощна американка Кортни Парис, като че ли най-сериозно затрудни домакините, и завърши с 22 точки и 18 борби за гостите. Айше Акънджъ отбеляза 19 точки, а Кристи Томас добави 16 и 11 борби. 

На пресконференцията след срещата старши-треньорът Георги Божков пожела на селекционера на турския отбор успех и каза, че това е бил по-логичният завъшек на срещата. "Нашите момичета са твърде млади и неопитни, за да се противопоставят и да играят такава игра," добави още Божков.

"Уважаваме отбора на "Дунав 8806 и знаехме, че няма да ни е лесно," каза селекционерът на турския отбор Осман Орак. "Благодарим за играта и за атмосферата в залата - доволен съм от състезателките си и особено от втората и четвъртата част на срещата," добави Орак.

"Излязохме с нагласата да победим, но предвид боледуването си Сантяго не можа да се разиграе, Костова получи бъбречна криза преди мача и съвсем не успя да покаже нищо," разкри детайли Божков. "Още в жребия ние знаехме, че нямаме шансове, но съм доволен, защото имахме възможност да изиграем такива срещи," каза още Божков. "Много бих искал да видя моя отбор с Парис Хилтън в него," каза на шега старши-треньорът на "сините феи".

Последният мач от евротурнира "Дунав 8806" ще играе с "Динамо", Курск като гост на 29-ти ноември, а "Боташспор", Адана продължават напред.

 

 

Още по темата: общо новини по темата: 114
20.05.2013
09.05.2013
07.05.2013
02.05.2013
29.04.2013
29.04.2013
предишна страница [ 1/19 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Григор Димитров започва в Мадрид в утрешния следобед
Григор Димитров очаква своя съперник на корта днес в Мадрид
Андрей Рубльов за Григор Димитров и Роджър Федерер: Легенди
Григор Димитров стартира там, където сензационно победи Новак Джокович
Велико! Григор Димитров се изкачи до номер 1 в света в уникална статистика
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: