Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Божков: Ако сравним възможностите на двата отбора, ние играем по-добър баскетбол
Автор: Екип Ruse24.bg 15:26 / 20.11.2012Коментари (0)1079
©
На пресконференция на БК "Дунав 8806" днес бяха съобщени новостите около организацията на играта в залата, както и подробности за предстоящия мач на дунавки с отбора на "Боташспор", Адана и подготовката на момичетата. 

Димитър Димитров, член на УС на клуба, съобщи на журналистите, че в залата се поставя модерен мултимедиен дисплей с дължина 15 линейни метра, който ще допринесе за атмосферата по време на баскетболните двубои. Идеята на съоражението е да се използва както като място за реклама, което ще популяризира членовете на VIP КЛУБ "Дунав 8806", така и за допълнителни атракции, съпътстващи срещите.

Дисплеят е еквивалент на екрана в зала "Армеец", София. Димитров съобщи още, че вече 20 русенски фирми, представители на средния бизнес, са потвърдили желанието си да се включат във VIP клуба. "Използвам случая да им благодаря," добави той, "тъй като с тях нямаме топла връзка и не са сред постоянните фенове на баскетболния отбор. Това са хора, които имат желание да подкрепят каузата и ще бъдат в залата на двубоя с "Боташспор". Надявам се идеята да се разрасне и клубът да привлече още по-голяма подкрепа в лицето на регионалния бизнес." 

"Този път направихме реверанс към феновете с намалената цена на билетите, въпреки че финансово не ни е лесно. Половината зала е разпродадена, остават още 2 дни от предварителната продажба на билетите и сме сигурни, че залата ще е пълна, защото момичетата трябва да бъдат подкрепени всячески. Много са нещата, които ни разделят, но баскетболното шоу е нещо хубаво, което ни събира и сплотява," завърши Димитър Димитров.

Красимир Трифонов, Председател на УС на клуба сподели, че ръководството е морално удовлетворено от мача с "Динамо", Курск, тъй като е получило отлични атестации за организацията, посрещането, настаняването и атмосферата в залата от дежурния комисар на ФИБА. "Това значи, че сме способни да организираме големи спортни празници в залата," каза Трифонов "Не сме си поставили идея фикс да продължим в турнира, но трупаме ценен опит", доваби още той. 

За възможните изходи от мача старши-треньорът Георги Божков каза, че отбор като "Боташспор", Адана е много трудно да бъде победен, предвид високоръстовите състезателки, които имат сериозен опит в годините и наказват всяка грешка в играта. "За 1 минута те могат да направят и 10 точки разлика," каза Божков "и за тях е нещо нормално да излязат от групата и да продължат до финали".

"Много обстоятелства трябва да се случат в мача, за да се противопоставим на такъв отбор. Важното е, че зарядът и духът, с които играеш, не се купуват и момичетата ще трябва да играят с по-голяма еуфория от обикновено. Трябва да се опитаме да ги надхитрим и да играем умен баскетбол. Все пак имаме самочувствие от миналия мач в Адана," добави Божков.

Старши-треньорът обяви, че има две болни състезателки от основния състав - Кристина Сантяго, която пропуска втора тренировка и капитана - Зорница Костова. Той се надява, че те ще се възстановят за двубоя, но може би няма да могат да играят с пълния си капацитет. "Защитата на трите високи центъра на "Боташспор" - американки, които са високи около 2-та метра, както и атака на най-слабите места в защитата - това ще е целта в мача," обобщи Георги Божков своята визия за възможностите в тактическата игра на дунавки.

Билети се продават на касата на "Нетуоркс България" на адрес: ул. "Борисова", сервиз "Милков", а двубоят между "Дунав 8806" и "Боташспор", Адана ще бъде на 22-ри ноември от 18.30 часа в зала "Дунав".

Още по темата: общо новини по темата: 114
20.05.2013
09.05.2013
07.05.2013
02.05.2013
29.04.2013
29.04.2013
предишна страница [ 1/19 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Световни тенис звезди питаха неудобни въпроси Григор Димитров
Световни тенис звезди задаваха неудобни въпроси на Григор Димитров
Григор Димитров е в Топ 5 на света по асове през годината
Григор Димитров е кралят на отиграванията и в Монте Карло
Впечатляващо! България с три тенисистки в Топ 20 в световната ранглиста за девойки
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: