Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (0)
"Дунав 8806“ получи награда от кмета за спечелената Купа България
Автор: Екип Ruse24.bg 14:13 / 04.03.2013Коментари (0)1103
Днес, на специална церемония в Заседателната зала в сградата на Община Русе кметът Пламен Стоилов връчи на дунавки и на ръководството на клуба отличие по повод завоюваната за четвърта поредна година Купа България.

Старши-треньорът Георги Божков изказа благодарности на Община Русе и на кмета, както и на всички фирми, подпомогнали финансово отбора: "Ясно е, че спортът е феномен," заяви Георги Божков

"В залата всички сме заедно и сме обединени, а това е най-важното! За първи път се случи в залата да няма свободни места и да останат фенове навън - посещаемостта и интересът към финалната среща от турнира надминаха очакванията ни. Това е най-големият успех!" допълни наставникът на "сините феи".

"От днес продължаваме да се готвим и да се борим за още успехи и евентуално за следваща титла в женското първенство на страната," сподели Божков.

Президентът на БК "Дунав 8806" Красимир Трифонов допълни, че целта не е била печеленето на титли и купи, а отборът да се представи така, че целият град да живее с успехите му. "Купите ще дойдат, защото ни се полагат," каза още Трифонов и добави: "Без огромната помощ от Общината и спонсорите, нямаше да стигнем до тук. От сега нататък само ще надграждаме!"

Свилен Иванов, зам. кмет, който неотлъчно е до отбора и съдейства на ръководството на клуба каза: "За трета поредна година съм на тази кръгла маса за награждаването на "Дунав 8806" за спечелването на Купата. Смятам, че като завоювахме този успех, сме си изпълнили дълга към града на 100%. Важно е да отбележа, че през последната една година успяхме да привлечем много нови и ангажирани спонсори, започнахме да работим на европейско ниво и да развиваме социално-ангажирани дейности. Стремим се да сме близо до феновете, за да може, когато е готова новата спортна зала, вече да имаме спечелени за отбора тези 5 000 фена, които са необходими за нейното запълване. Въпреки тежкия жребий на турнира Еврокъп, ние си направихме нашите изводи и за следващата година ще сме подготвени подобаващо."

Думата беше дадена и на капитана на отбора Зорница Костова, която е и най-отдавна в състава на "Дунав 8806": "Благодаря на невероятната ни публика, която изисква много от нас и ние се стараем да печелим. Благодаря и на своите съотборнички! Дано сме живи и здрави, за да направим дубъл и тази година!"

Момичетата от отбора получиха цветя, а на Красимир Трифонов Кметът Пламен Стоилов връчи парична премия за спечелването на Купата с думите: "Дай Боже да дадем по-голяма премия за шампионската титла!"

По традиция, след края на церемонията, журналистите от регионалните медии си направиха снимки със "сините феи", треньора и купата.

Още по темата: общо новини по темата: 114
20.05.2013
09.05.2013
07.05.2013
02.05.2013
29.04.2013
29.04.2013
предишна страница [ 1/19 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Нургюл Салимова изпусна победа, но намали разликата с първата на Турнира на претендентките
Григор Димитров може да стане част от Топ 8 в световния тенис
Нургюл Салимова с реми в Турнира на претендентките за шахматната корона
Сакраменто и Везенков се отдалечават от директна промоция за плейофите в NBA
Невиждана драма! Григор Димитров загуби от финалиста в Монте Карло
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: