Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (2)
И Купата е наша!
Автор: Екип Ruse24.bg 09:29 / 25.02.2013Коментари (0)1254
Дунавки написаха поредната славна глава от историята на женския баскетбол, завоювайки за четвърти пореден път Купа България!
Русенки зарадваха феновете си с триумфална победа над "Нефтохимик 2010" във финала на турнира Купа България.

Момичетата на старши-треньора Георги Божков надвиха бургазлийки с категоричното 87:69 (24:15) - (30:24) - (20:16) - (13:14). "Сините феи" достойно защитиха миналогодишния си трофей, като поведоха още в самото начало на срещата и запазиха голямата разлика до самия край на двубоя. Зала "Дунав" беше препълнена до краен предел от екзалтирани и щастливи фенове, които в последните минути на срещата стояха на крака и аплодираха бурно любимите си баскетболистки и техния треньор.

Отборите изиграха трети пореден финал помежду си, като за последните шест години и двата отбора винаги са били в челната тройка на турнира.

За най-полезен играч на Купа България беше обявена Аманда Джонсън, която отбеляза 25 точки (6 тройки) и направи 7 борби за победата на дунавки. "Сините феи" реализираха 9 успешни стрелби от тройката и общата им успеваемост беше 57% срещу 46% за противника. Кристина Сантяго записа в актива си 20 точки и 8 борби, а темпераментната естонка Мерике Андерсон, която вдигаше публиката на крака, вкара 17 точки. Радостина Димитрова добави 12 точки за успеха на русенки, а Зорница Костова беше изключително полезна със своите 10 асистенции и 9 точки. След награждаването капитанът на отбора триумфално отряза мрежата на коша - трофея от двубоя, и окичи с него наставника Георги Божков.

Ашли Гейл беше на върха за отбора на "Нефтохимик 2010" със 17 точки и 9 борби, Анета Митева вкара 12 точки, а Анна Соколан допринесе за второто място на бургазлийки с 10 точки и 8 борби. Малшанс за отбора на Петко Маринов беше контузията на Олга Дубровина още в първата десятка на двубоя. Тя стисна зъби и продължи да играе, макар да не беше максимално полезна на отбора си.

Петко Маринов, наставникът на "Нефтохимик 2010" сподели след двубоя: "Обстановката в залата беше страхотна и надмина очакванията ми. Нямахме никакви шансове, а и вече казах, че не бяхме готови. Започвам да се притеснявам и за представянето ни на първенството предвид сериозните контузии в отбора. Трябва да възстановим двете американки, иначе ще имаме много проблеми. Играхме колебливо още в Хасково и с "Левски", искрен съм, като казвам, че се притеснявам. Не сме отборът, който исках да бъдем."

Аманда Джонсън, най-полезният играч на турнира сподели за медиите, че целият отбор е бил наясно колко важна е победата за всички - за феновете, за клуба и за цяло Русе. "Затова играхме агресивно, с много атаки и добра защита от самото начало. Продължихме да се борим така до самия край," каза Джонсън.

"Спечелихме срещу много силен противник с много силна игра," категоричен беше старши-треньорът Георги Божков. "Убеден съм, че доставихме огромно удоволствие на феновете. Формата ни е отлична в момента, а освен това играхме и много красиво. Залата изглеждаше така, защото играхме с много старание и сърце!" Божков използва момента, за да благодари на отбора на спонсорите на БК "Дунав 8806": "Нашите спонсори не са просто спонсори, те са фенове! Благодаря на всички тях! Ние се отплащаме с играта си на терена!"

Още по темата: общо новини по темата: 114
20.05.2013
09.05.2013
07.05.2013
02.05.2013
29.04.2013
29.04.2013
предишна страница [ 1/19 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Григор Димитров започва в Мадрид в утрешния следобед
Григор Димитров очаква своя съперник на корта днес в Мадрид
Андрей Рубльов за Григор Димитров и Роджър Федерер: Легенди
Григор Димитров стартира там, където сензационно победи Новак Джокович
Велико! Григор Димитров се изкачи до номер 1 в света в уникална статистика
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: