Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
Обичан водещ и топ спортист на България участват в поучителен филм
Автор: Екип Ruse24.bg 11:19 / 10.05.2023Коментари (0)987
©
Известният телевизионен водещ Ники Кънчев и топ спортистът на България – Тервел Пулев се снимат във филм за киберпрестъпността. Това съобщават продуцентите от Девил Синема.

С тази важна и болезнена за обществото ни и света тема – престъпността в интернет се занимава късометражният филм "Киберпрестъпност/Cybercrime“ (сценарий и режисура: Атанас Михайлов) - съвместен проект на Кино академия за таланти, Девил Синема и Главна дирекция "Борба с организираната престъпност", ГДБОП-МВР, отдел Киберпрестъпност, инспектор Александър Велев.

Според създателя на филма – Атанас Михайлов "са необходими ефикасни методи за превенция и защита от киберпрестъпност, както и запознаване на потенциалните потърпевши от всички възрасти с възможните заплахи и начини за предпазване от тях, което е и главна цел на филма".

Във филма са представени истории по действителен случай, към които творческият екип се отнася отговорно и с човещина. Случайните запознанства в социалните мрежи често се превръщат в кошмар. 13-годишно момиче е изнудвано от педофил онлайн чрез изпратени видео записи и неусетно става секс робиня, уж добра приятелка снима тайно полугола съученичка в съблекалнята след час по физическо, нарочила я е за "зубърка" на класа и без да й мигне окото, разпространява видеото в мрежата и т.н. Истории като на кино, сякаш невероятни, иска ни се да не са истински, но това е нелицеприятната действителност по целия свят.

Филмът има важната мисия да бъде своеобразен учебен материал, когато служители на ГДБОП разговарят с ученици в училищата и им разясняват опасностите от пребиваването в интернет. Съвместно с ГДБОП, филмът ще бъде показван в държави и училища в цяла Европа. В България ще бъде разпространяван и в кината.

"Трябва да се внимава повече, защото, както се казва в "Киберпрестъпност/Cybercrime": "На всеки 37 секунди се извършва по едно интернет престъпление някъде по света", споделя режисьорът и сценарист Атанас Михайлов и предупреждава: "Замислете се... На всеки 37 секунди... Въпросът е не дали ще ви се случи, А КОГА!!!"

Сред останалите актьори във филма са адвокат Доби Главинчева, Емил Костов, Радослав Колев (познат ни от "Фермата" по bTV) Тодор Шейнов, Василена Спасова, Кристина Барганска, Самоел Ованесян. Във филма участва и Явор Колев, създател на отдел Киберпрестъпност – той е създател на кампанията "Пази детето в интернет".
Още по темата: общо новини по темата: 5783
05.04.2024
10.03.2024
08.03.2024
01.03.2024
21.02.2024
04.02.2024
предишна страница [ 1/964 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Григор Димитров, Алкарас и Надал се завръщат за силния турнир в Мадрид
Световни тенис звезди питаха неудобни въпроси Григор Димитров
Световни тенис звезди задаваха неудобни въпроси на Григор Димитров
Григор Димитров е в Топ 5 на света по асове през годината
Григор Димитров е кралят на отиграванията и в Монте Карло
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: