Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (11) | Вчера (2)
Официално: Препоръчаха мачове пред празни трибуни и отлагане на всички състезания на закрито
Автор: Екип Ruse24.bg 15:00 / 06.03.2020Коментари (0)1013
© Ruse24.bg
Във връзка с динамично променящата се епидемична обстановка в България и в международен мащаб министърът на младежта и спорта Красен Кралев изпрати писмо до всички спортни федерации в България. В него министър Кралев изтъква мерките, които предлага Националният оперативен щаб, създаден със заповед № Р-37/26.02.2020 г. на министър-председателя на Република България.

От оперативния щаб предлагат при възможност да бъдат преустановени спортните мероприятия на закрито. При невъзможност за отлагането им, следва да бъдат спазвани противоепидемичните мерки като са осигурени минимални санитарни изисквания за дистанция от един метър между хората, предварителен скрининг за наличие на грипоподобна симптоматика и термометриране на спортните състезатели, епидемиологично проучване за вероятен контакт с лице с доказана коронавирусна инфекция, поставяне на подходящи места на дезинфектанти за ръце.

От Националния оперативен щаб предлагат още провеждането на спортни мероприятия на открито по възможност без публика и с лекарски контрол на състезателите с цел спазване на мерките за персонална защита от предаване на грипен вирус и коронавирус.

С оглед на обявената от Световна здравна организация спешност за общественото здраве от международно значение по отношение на новия коронавирус, към момента със заповед на министъра на здравеопазването са разпоредени мерки спрямо лицата, пристигащи от Китайската народна република, Италия, Ислямска република Иран и Република Корея, които включват задължително медицинско наблюдение и задължителни здравни мерки, като извършване на медицински прегледи и лабораторни изследвания, карантина за срок от 14 дни в домашни условия или в лечебно заведение и др. Тези мерки са приложими спрямо всички лица, вкл. и отбори на други държави, пристигащи в страната от посочените в заповедта засегнати държави, независимо от държавата, от която произхождат.

При престой на участници от засегнатите държави за подготовка за период по-дълъг от 14 дни в други страни, различни от определените в заповедта, при влизане в България те не подлежат на посочените по-горе мерки.

В зависимост от актуалната епидемиологична обстановка в страната към момента на провеждане на спортните прояви ще се препоръчват и допълнителни мерки.
Още по темата: общо новини по темата: 11860
19.03.2024
15.03.2024
15.03.2024
14.03.2024
12.03.2024
12.03.2024
предишна страница [ 1/1977 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Отличиха Якуб Пьотровски на церемонията във футбола
Носител на "Оскар" уважи наградите във футбола
Избраха най-добрите в минифутбола
Евдокия Попадинова е футболист №1 при дамите
Петър Хубчев заслужи приза "Лъвско сърце – Трифон Иванов"
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: