Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Кубрат Пулев обеща да дари милиони за битката срещу коронавируса
Автор: Екип Ruse24.bg 12:07 / 05.04.2020Коментари (4)840
© Ruse24.bg
Българската звезда на професионалния бокс Кубрат Пулев обяви, че ще направи изключително щедро дарение за борбата с коронавируса, след като приключи мача му за световната титла на IBF срещу Антъни Джошуа. Най-вероятно сумата ще бъде в рамките на 2,5 милиона долара.

Той даде обещанието си пред BILD, което е едно от най-четените издания не само в Германия, но и в целия свят.  Както е известно, двубоят трябваше да се проведе на 20 юни в Лондон на стадиона на Тотнъм. Заради пандемията от коронавирус беше преместен за 25 юли, а сега е отложен за неопределено време. Според очакванията Кубрат Пулев ще вземе 5 милиона долара за мача си срещу британеца. "Искам да стана първият българския световен шампион в свръхтежката категория след победа над Антъни Джошуа. Ако е необходимо, съм готов да се бия без публика. Големите пари в бокса идват от телевизионните права", обяви 38-годишният българин ."Информациите от последно време, че съм се разделил с треньора Ули Вегнер заради работата ми с Джо Гусън, не отговарят на истината. Ако Вегнер е здрав, той ще бъде в моя ъгъл. Гусън е само опция, ако Ули не в добро състояние. Искам Вегнер да е на ринга и да ме прегърне като световен шампион", допълни Кобрата.

Както е известно, наскоро Ули Вегнер се подложи на спешна операция, тъй като счупи бедрена кост при тежко падане.

"В България въведоха извънредното положение по-рано от Германия. Всичко е затворено. Рядко излизам от дома си. В залата тренирам заедно с брат си. Единственият друг човек, който влиза е чистачката. Малко е призрачна обстановката. Това обаче е единственият начин да се справим със заразата. Трябва всички държави по света да си съдействат", коментира родният боксьор.

"Ще даря 50% от парите, които спечеля от мача с Джошуа, за неуморните герои в борбата с коронавируса. Ще дам за лекарите, медицинските сестри, болниците и за закупуване на необходимата апаратура, за да се справим с този дяволски вирус", завършва Пулев.

Ако това се случи, Кобрата ще влезе в историята като единственият български спортист, отделил толкова огромна за родните ни стандарти сума за борбата с COVD-19. 

Скептиците, разбира се, ще го атакуват, че първо не е сигурно провеждането на мача с Джошуа. И ако двубоят все пак се състои, той ще е след края на пандемията. Пулев обаче най-вероятно ще спази мъжката си дума, а сумата пак ще бъде полезна, защото последствията от коронавируса ще бъдат коварни предимно от икономическа гледна точка.
Още по темата: общо новини по темата: 11859
15.03.2024
15.03.2024
14.03.2024
12.03.2024
12.03.2024
10.03.2024
предишна страница [ 1/1977 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
За всчки които са писали под мене, видяхте ли итревюто с Кобрата преди няколко дни, че той разсъждава по-добре от всеки един наш политик. Евала ти брате, родолюбец и патриот от всякъде, сигурен съм, че ще ги дадеш тези пари, ама не ги дрявай на държавата, сам си избери в кои болници, ще ги дадеш и изисквай да ти се даде отчетност на парите, за да знаеш, че са отишли там където искаш....И не ми говорете за мача с Кличко, защото каквото е могъл е направил, не случайно носи името КУБРАТ, а брат му ТЕРВЕЛ.... БЛАГОДАРНОСТИ!!!
0
 
 
Тоя разбра че пак ще му се размине и голям взе да го вади пишман патреот!
0
 
 
Патриотарски гов.на за вдигане на рейтинг!
0
 
 
Добре звучи като обещание.Ами остава само да спечели да не се изложи като с Кличко.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Илиан Илиев е най-добрият треньор в България
Футболист на Левски с най-красивия гол за 2023 година
Григор Димитров със сигурност се изкачва в световната ранглиста
Медведев направи услуга на Григор Димитров и е на финал на Индиън Уелс
Георги Тошев за Гонзо: Спечели човек, овъртолен в схеми, със семпла кариера и нечленоразделна реч
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: