Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Карантината падна! Вече е възможно провеждането на международни състезания у нас
Автор: Стойчо Генов 11:14 / 31.07.2020Коментари (0)895
©
След съгласуване между Министерството на младежта и спорта и Министерството на здравеопазването, беше издадена Заповед № РД-01-443/30.07.2020 г. на министъра на здравеопазването, с която се позволява пребиваването в България на чуждестранни граждани, които са участници или организатори на международни спортни състезания. Независимо от държавата-начална точка на отпътуване, те няма да бъдат поставяни под 14-дневна карантина при пристигането си у нас.

Това ще позволи провеждането, при равни условия за участниците, на футболни мачове под егидата на УЕФА и ФИФА, както и на надпревари в други спортове с международен ранг.

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев утвърди Указанията за прилагане на Заповедта, с които ще бъдат запознати лицензираните спортни федерации у нас. Съгласно тях, централите по съответния вид спорт трябва да представят в ММС данни за имената на лицата и мястото (адресът) на пребиваването им в България. Данните ще бъдат използвани за изготвяне на писмо, което да послужи на органите на граничния контрол.

Всички лица, на които е разрешено влизането в страната, и които пристигат с начална точка на отпътуване от държави членки на Европейския съюз, Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия, от страни по Шенгенското споразумение (включително Сан Марино, Андора, Монако и Държавата Ватикан), от Австралийски съюз, Канада, Грузия, Япония, Мароко, Нова Зеландия, Руанда, Република Корея, Тайланд, Тунис, Уругвай, Йордания и Украйна се допускат на територията на страната без да е необходимо да представят документ, показващ отрицателен резултат за COVID-19.

Всички лица, на които е разрешено влизането в страната, и които пристигат с начална точка на отпътуване от трети страни извън посочените (в това число и Северна Македония, Сърбия, Албания, Косово, Босна и Херцеговина, Черна гора, Молдова, Израел, Кувейт) се допускат на територията на България при представен отрицателен PCR тест за коронавирус, проведен до 72 часа преди влизането им в страната.
Още по темата: общо новини по темата: 11859
15.03.2024
15.03.2024
14.03.2024
12.03.2024
12.03.2024
10.03.2024
предишна страница [ 1/1977 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Илиан Илиев е най-добрият треньор в България
Футболист на Левски с най-красивия гол за 2023 година
Григор Димитров със сигурност се изкачва в световната ранглиста
Медведев направи услуга на Григор Димитров и е на финал на Индиън Уелс
Георги Тошев за Гонзо: Спечели човек, овъртолен в схеми, със семпла кариера и нечленоразделна реч
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: